HomeChatBlogSms

Verlatingsangst

Het is nooit leuk om verlaten te worden door iemand waar je aan gehecht bent. Sommige hebben meer last van verlatingsangst dan anderen. Waarschijnlijk hebben ze in hun jeugd moeten vechten voor de goedkeuring en liefde van mensen die belangrijk voor hen waren, zoals ouders en andere familie

Het is nooit leuk om verlaten te worden door iemand waar je aan gehecht bent.
Sommige hebben meer last van verlatingsangst dan anderen. Waarschijnlijk hebben ze in hun jeugd moeten vechten voor de goedkeuring en liefde van mensen die belangrijk voor hen waren, zoals ouders en andere familie. Vaak zijn mensen met verlatingsangst daadwerkelijk verlaten door iemand, hetzij door een van beide ouders, hetzij door hun partner. Mensen met verlatingsangst hebben vroeger vaak geleerd hard te moeten vechten voor aandacht en liefde van hun ouders en hadden vaak weinig invloed op de mate waarin hun ouders hun behoeftes vervulden. In hun latere relaties zoeken zij constant bevestiging en voelen zich vaak afgewezen als hun partner niet meteen de nabijheid zoekt die zij graag zouden willen.

Als gevolg van verlatingsangst ontstaat meestal vermijdingsgedrag, controle gedrag en het overmatig om geruststelling vragen. Het vermijdingsgedrag kan inhouden dat u niet alleen ergens naartoe gaat, dat u de ander overtuigd om bij u in de buurt te blijven. Bij sterke verlatingsangst zie u dat dit patroon jarenlang optreedt. Het bepaald dan de bewegingsvrijheid.

Aangezien verlaten worden pijn doet proberen we dit te vermijden. Wanneer we hier in doorslaan komt dit door dit vanuit de illusie dat we kunnen voorkomen dat mensen ons verlaten. Dat we anderen 200% kunnen controleren. En dat is natuurlijk niet zo. We kunnen uiteindelijk niet bepalen wat iemand anders besluit te doen. Die keuze maakt de ander, niet jijzelf.

Er is dus geen enkele garantie dat u vriendin op partner altijd bij u blijft.

Kenmerken verlatingsangst:

- Als je iemand hebt ontmoet ben je constant met hem/haar bezig, je wilt steeds bevestiging en voelt je erg ongelukkig en afgewezen als je dat niet krijgt.
- Je wilt constant aandacht van de ander.
- Je bent snel en veel verliefd, maar de potentiële partners nemen altijd na een tijdje afstand.
- Je vind het absoluut niet fijn om alleen te zijn.
- Je wilt constant aandacht van de ander.
- Wanneer iemand niet reageert op je belletje, dan denk je dat diegene niks meer met je te maken wil hebben.
- Je hebt constant bevestiging nodig
- De oplossing voor verlatingsangst is het te confronteren. Negeer het niet, want dan zal het altijd een rol blijven spelen in je relaties.

Bel/chat ons gerust, wellicht kan mijn collega’s en of ik uw hierbij helpen, want veel van mijn collega’s zijn gespecialiseerd in relatiebegeleiding. Persoonlijk begeleiding, toekomstprognose, tweelingziel en healing afstand.

@Tevens geef ik spiritueel ontwikkelen, verbeter uw vermogen op alle gebieden via de chat.

Warme groet,

Medium Evelien

Box nr 43  Klik hier!

Datum: 01-11-'17

Terug naar overzicht
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten