HomeChatBlogSms

Overvloed komt van binnenuit

Wat ik ook doe, ik blijf de eindjes aan elkaar knopen, ik werk heel hard, dus daaraan ligt het niet. De rekeningen stapelen zich op, onvoorziene rekeningen vallen in mijn brievenbus. Soms is er iemand die me financieel steunt, maar ook dat werk niet, want ik vul de ene put met de andere. Soms wordt me beloofd dat het allemaal wel beter wordt.

Overvloed komt van binnenuit ‘ Wat ik ook doe, ik blijf de eindjes aan elkaar knopen, ik werk heel hard, dus daaraan ligt het niet. De rekeningen stapelen zich op, onvoorziene rekeningen vallen in mijn brievenbus. Soms is er iemand die me financieel steunt, maar ook dat werk niet, want ik vul de ene put met de andere. Soms wordt me beloofd dat het allemaal wel beter wordt. Ik zie niets veranderen en ik ben al zo gespannen ondertussen, dat ik nu thuis zit met een burn-out. Wat doe ik verkeerd? Waarom kan het nu eens niet gemakkelijker gaan, zonder dat ik van langsom meer moet beknibbelen op uitgaven. Mijn gezin lijdt eronder en ik wil mijn kinderen niet tekort doen. Ik heb ook nog 2 hondjes en een kat en die beestjes kosten me ook geld. Wat is er mis met mij en geld? ‘

Ja, geld....voor sommigen is geld geen probleem voor anderen is het overleven, soms van dag tot dag. Er zijn talloze boeken geschreven over het aantrekken van overvloed… alleen hoe weet jij nu hoe jouw relatie is met overvloed…en dan kader ik overvloed ruimer dan waar velen onmiddellijk aan denken: met ‘ geld ‘.
Geld is pure energie…en het is een stukje papier dat onze energie, onze tijd, onze arbeid vertegenwoordigt en dit bepaalt het vermogen om te leven. Geld zorgt voor het vervullen van onze basisbehoeften, te beginnen met een dak boven het hoofd, voedsel, warmte, water ….en geld geeft ons de mogelijkheden om te creëren waar we naar verlangen in dit leven. Het geeft ons dus de mogelijkheid het leven te leiden zoals we het willen. Sommigen zijn gek op het maken van reizen, anderen zijn gek op elke week uit eten gaan, of weer anderen houden van dure outfits enz….
Soms hoor en lees ik wel eens: ‘ geld maakt niet gelukkig ‘, ik ben geneigd die uitspraak lichtjes te nuanceren nl geld voorziet je wel van de middelen om geluk in je leven aan te trekken. Geld alleen maakt niet gelukkig…als dit de enige manier is waarop geluk gekocht wordt, ervaren meer en meer mensen dat geld hen in bezit heeft genomen. En hier is evenmin nog sprake van een gelukkig leven ondanks het geld.
Geld kan je niet knuffelen , het kan je geen spiritueel bewustzijn geven of een praatje met je doen, maar je kan het wel op je bankrekening storten waarmee je die dingen kan doen die je spiritueel bewustzijn stimuleren, zoals boeken kopen, cursussen volgen, natuurlijke producten aanschaffen, biologische voeding aankopen , je partner/ kinderen/ jezelf verwennen…
Geld is ook het energetisch equivalent van jouw tijd én energie; als je werkt, krijgt je geld in ruil voor je tijd en je arbeid, je energie en je kwaliteiten.
Elke euro die je spendeert is een zekere hoeveelheid van je tijd én energie waard.
Als je teveel geld uitgeeft en je niet bewust bent van waar je geld naartoe is gegaan, laat je je geld ‘ weglekken’ waardoor je zowel energie als middelen aan jezelf onttrekt.
Dit hoor ik vaker aan de lijn….’ Ik heb al zoveel gebeld en zoveel geld uitgegeven aan mediums en lijnen dat ik moet stoppen want dit gaat niet goedkomen ‘. Sommigen worden zelfs geblokkeerd door de provider.
Heel goede en eerlijke spirituele advieslijnen zoals de lijnen van Eddie.eu zijn hier heel eerlijk en zuiver in, omdat onze service van hoogstaande kwaliteit is, geven we ook handvatten mee aan onze cliënten waarbij ze voor even weer verder kunnen. Bij ons is geen sprake van ‘ bel maar elke dag naar ons ‘, wij laten cliënten helemaal vrij en zijn niet bang om geen werk meer te hebben en resoneren met het ruimer begrip van ‘ overvloed ‘.
De situatie zoals hierboven geschetst kan ik enigszins bijsturen om uit die vicieuze cirkel te geraken .Dit vraagt van iedereen moed om even naar een aantal punten te kijken en waar mogelijks toch hindernissen zitten op een dieper niveau, de nodige aandacht te geven en die hindernissen om te buiten naar nieuwe gezonde mogelijkheden.
Kijk eens naar je werkelijke gevoelens, gedachten, overtuigingen en gedrag die je hebt tegenover ‘ geld ‘.
Kan je het geld echt waarderen, respecteren en liefhebben? Als jij je geld waardeert, respecteert en liefhebt, er zorgzaam mee omgaat, dan wil het geld ook heel graag bij jou zijn en in werking komen voor jou. Als je de tijd en de moeite neemt om echt goed te zorgen voor dit deel van je leven dat je zoveel geeft, dan zal je merken dat de beloningen oneindig kunnen zijn.
Als je geld ziet als een vriend waar je graag tijd voor neemt en moeite voor doet, zal het geld op zijn beurt ook je vriend worden.
Het is net als in een vriendschap, wat geen aandacht krijgt, niet de zorg en de liefde…kan je niet verwachten dat hier iets moois uit verder komt.
Anderzijds…als je je krampachtig vastklampt, hem wantrouwt, stoot je onvermijdelijk die vriend af.
Hoe kan jij nu een gezonde relatie ontwikkelen met geld, want dat is waarover het gaat.
Kijk eens wat voor jou allemaal overvloed betekent: schrijf alle gedachten op een heel groot blad en laat je gedachten voluit komen, hou niets tegen, niet denken dat het onzin is: het zijn jouw gedachten, overtuigingen en bijbehorende gevoelens en emoties.
Geld gaat niet over ‘ hebben ‘ of ‘ bezitten ‘ en heeft het niet nodig om mee uit te pakken als één of ander pronkstuk. Alleen hebben wij wel geleerd dat hoe meer iemand heeft, hoe belangrijker iemand is. Dit is het massa-bewustzijn…
Hoe meer, hoe beter….Is dat zo? En hoe weet jij dat dit de waarheid is? Ken je ook mensen bij wie je weet dat dit niet zo is? Wat kan jij hier voor jezelf uit concluderen? En bovendien: hoe ga jij je relatie met overvloed bijsturen?
Terwijl je die oefening doet, kan je assistentie vragen van Engel Sachiël. Geniet ook van die oefening, de bedoeling is dat je de energie die wellicht nog verborgen zit in overvloed, aan het licht te brengen en stapje per stapje buig je alle blokkerende negatieve gedachten rond overvloed om.
Ik wil er nog graag even aan toevoegen: in onze spirituele wereld wordt nogal gemakkelijk verwacht dat we onze diensten gratis zouden moeten leveren, en dat sommige dienstverleners heel graag hier conflicterende uitspraken doen of openlijk neerzetten, zegt ook meer over hun manier van kijken naar overvloed en het elkaar gunnen. Want dit is nu het hele punt: wat vind jij jezelf waard zonder afbreuk te doen van iemand anders waarde gevoel? Overvloed komt van binnenuit, niet van buitenaf!
En als jijzelf een bepaald ‘ tarief ‘ waardig vindt, zal je ook die mensen aantrekken die hierover geen discussie zullen voeren.
Het zijn vaak de discussies die ontketend worden door diegenen die in conflict leven met overvloed, het aardse deel van het leven én tegelijk jammeren dat ze de rekeningen niet kunnen betalen.

Doordat ik me bewust ben dat ik verschillende keren in vorige levens de gelofte van armoe heb afgelegd, heb ik hier echt heel hard moeten aan werken om die gelofte om te buigen. En erbovenop kwam ik nog eens terecht in een omgeving waar ik bijna dagelijks moest horen dat er geen geld genoeg was, hetgeen haaks op de realiteit stond wat ik pas op volwassen leeftijd duidelijk kon zien en me ook wel belazerd voelde, maar als kind ontstond er wel een heel krampachtige angstige relatie met ‘ geld ‘. Via een aantal regressie-sessies kwam ik te weten dat ik een Siberisch leven had geleid, en diverse keren in het klooster heb geleefd. Dus dat ikzelf met het thema ‘overvloed ‘ in een diepe en zware worsteling heb gezeten, is een feit en eerlijk? Ik ben er niet beschaamd om. Ik heb een vrij lange weg hierin afgelegd, met veel doornen.
Ik trok vaak werk aan waarin ik onderbetaald werd, ondanks mijn diverse hogere opleidingen…maar ik stond er niet bij stil. Het waren collega’s die me hier attent op maakten…maar ik? Alles wat ik in mijn werk deed, stond mijn hart voorop…Behalve in het onderwijs, werd ik correct verloond en hoe gek je dit ook mag vinden…ik schrok me wezenloos. Ik? Zoveel? En neen, het had zeker niet te maken met mijn zelfwaarde gevoel, ik ken mijn kwaliteiten en talenten en dat was voor mezelf mijn overvloedsbeleving. Kom ik van een heel ander Stelsel? Ik denk van wel, want er zijn teveel dingen die ik als het ware voor het eerst hier op Aarde ervaar en niet echt resoneren met mijn herinneringen uit hoelang geleden.
Daarom- het is nu eenmaal op Aarde dat we leren omgaan met overvloed, omdat iedereen overvloed waardig is, zonder meer. Wat de persoonlijke invulling hiervan is, kan niemand voor elkaar bepalen. Het is te gek om elkaars rekening te maken bovendien! Overvloed is het voelen van de stroming op elk vlak van het leven…en ja, zolang die briefjes en nikkeltjes er zijn, tot zolang omarm ik ook geld en betaal ik graag met liefde, respect mijn aardse rekeningen, mijn cursussen, mijn leraren….
Laat het stromen!
Engelenmedium Mieke Moon Box 45  klik hier
www.miekecoigne.com
 

Datum: 06-11-'17

Terug naar overzicht
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten